Hallo Almal, Ek moes vanmiddag na werk 'n paar gesinsfoto's vir 'n vriend neem. Ek deel sommer so een of twee gedagtes. Dis sommer net lekker om 'n gesprek aan die gang te sit - en ja, dalk inspireer dit nog mense om gesinsfoto's op groepfoto idees te kom ruil. Sonja het onlangs gesels oor moontlike plekke vir lekker foto's. Ek vind dat enige stuk veld altyd lekker werk vir foto's van kinders. (Dink maar aan die mooi foto's van kinders wat hardloop in die gras, speel in die gras ens) Die kinders het lekker ruimte om in te beweeg, die gras skep natuurlike dekor, en ja - mens kan sommer in die algemeen lekker speel. Laat weet gerus as julle meer idees rondom dit het. Hier is sommer een van die foto's wat wys wat ek bedoel:

Ek probeer altyd om die blou lug (of soms wolke) as 'n "doek" in die agtergrond te gebruik. Dis ook nogal lekker as die gesin informeel poseer, soos op hierdie foto: (dikwels is oogkontak nie so noodsaaklik as mens interaksie binne in die foto het nie).

In terme van die agtergrond het ek probeer om 'n bietjie van 'n natuurlike raam te skep met die bosse aan weerskante. Ek was nie seker of dit sou werk nie. Dit help egter om die gesin in die middel van die foto te hou, en dus kon ek die reel van die derdes so bietjie oortree. Die persone se posisie maak ook nogal 'n verskil. In die een foto is daar 'n horisontale lyn tussen die persone, en in die ander een 'n diagonale lyn. Beide is effektief, en die hoofdoel was om seker te maak dat almal in die foto's verskyn:

Hier is die ander lyn:

Nou ja, deel gerus idees, ek hoop wat ek noem maak darem sin en lei tot meer gesprekke! O ja, daar was darem nog een lekker oomblik, en ek kon die diepte van veld bietjie kleiner maak om die volgende foto te neem:

Views: 231

Comment

You need to be a member of Fotoskool to add comments!

Join Fotoskool

© 2020   Created by Igno van Niekerk.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

google-site-verification: google66c860d217920dd7.html