Hallo almal!

 

ek het bietjie raad nodig. Ek is nog 'n groentjie, maar soek 'n 300mm lens vir my Nikon D3100. Ek het geen idee waar om te begin nie aangesien ek 'n limited budget het. Die nikor 55-300mm lens lyk na 'n goeie kopie? Ek wil die lens hoofsaaklik gebruik om natuur tonele af te neem. Ek het huidiglik die 55-200mm nikor lens, maar ek soek iets wat bietjie verder teikens kan bereik. Enige voorstelle?

Views: 144

Comment

You need to be a member of Fotoskool to add comments!

Join Fotoskool

Comment by Gene on August 3, 2012 at 6:42pm

Hi Gerhard ,

Die lens sal goed wees vir jou.

Laat ek dit so aanspreek - jy kan 'n Mercedes AMG 600 of watookal onder jou boude he , met al die nuutste goed vir spoed en veiligheid ens ens. Maak dit jou 'n goeie bestuurder of dalk 'n Alonso ? Aikona.

Begin met 'n basiese stuk gereedskap en leer daarmee. Dan sal jy weet wat om te doen die dag as jy al die ekstras en luukses kan bekostig. Duur lense maak nie beter fotos nie.Dit maak net moontlikhede makliker.

Re Tamron/Sigma -  Sigma word deur Tudorphoto in Slaapstad ingevoer en ondersteun met 3 jr waarborg. Ek het nie inligting/kennis oor Tamron in die land nie.

Jy het opinie van Elaine en van my - laat weet wat jy op besluit het en bowenal : wys wat jy daarmee doen.

Comment by Gerhard Oosthuizen on August 3, 2012 at 8:07am

Dankie Gene! Aangesien ek maar nog 'n groentjie is, gaan die lens nie bietjie moeilik wees vir my om te hanteer nie? Elaine, ek dink daardie Tamron klink na 'n goeie opsie. Sou jul die Tamron aanbeveel bo die sigma vir iemand wat nog leer?

Comment by Gene on August 2, 2012 at 9:46pm

Vir sowat R 1500 , Sigma 70-300 DG Macro. AF is stadig , geen VR of IS. Macro is 'n plus.

Dis 'n basiese lens en jy moet leer om die voordeel daaruit te kry. Die feit dat dit geen foute toelaat nie is voordelig in die sin dat jy gedwing word om te dink wat jy doen voor jy die foto neem.

Comment by Gerhard Oosthuizen on August 2, 2012 at 12:22pm
Dankie julle, dit help al baie! Hennie, ek het die 200mm lens en het al 'n paar foto's opgelaai wat met hom geneem is. Ek het die 300mm lens gesoek om daardie ekstra paar meter te zoom, maar nou se mense jy kan dit net so goed doen met die 200mm lens en photshop? Elaine, ek kyk nog steeds na die 300mm lens, maar nou se persone dat hy dalk over priced is?
Comment by Hennie Cronjé on August 1, 2012 at 4:31pm

Hi Gerhard, as jy naturtonele wil afneem, sal jy ook 'n wyehoek lens se funksie nodig kry. Jy kan dus ook na die Nikkor 18-200mmVR lens kyk wat op jou kamera ongeveer 28-300mm sal wees omdat hy 50% vergroot. My vrou gebruik een op 'n D90 en ons is baie tevrede daarmee. Dis 'n lekker "gebruikslens". Die lens wat Elaine hieronder van praat sal op jou kamera ongeveer 105-450mm wees wat net telefoto se kant toe staan.

© 2020   Created by Igno van Niekerk.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

google-site-verification: google66c860d217920dd7.html